Petoro poginulih u padu autobusa sa mosta u Španiji

Do sada je iz reke Leres u Galiciji izvučeno dvoje preživelih, a spasilačke napore ometaju jaka struja i brzi tok reke što je posledica prethodnih velikih padavina

25.12.2022. 18:11
  • Podeli:
Saobraćajna nesreće_prometna_autobus sleteo u reku_Španija_Španjolska_Foto Handout via REUTERS (1)-63a883a541252.webp Foto: Handout via REUTERS

Najmanje pet osoba je poginulo kada je putnički autobus sleteo sa mosta i pao u reku na severozapadu Španije, saopštile su lokalne službe za vanredne situacije.

Kako navode lokalne vlasti, do sada je iz reke Leres u Galiciji izvučeno dvoje preživelih u nesreći, do koje je došlo u subotu uveče. Reč je o vozaču i putniku, koji su prebačeni u obližnje bolnice.

Spasilačke napore ometaju jaka struja i brzi protok reke koji su izazvale velike padavine u Galiciji, navodi Rojtes.

Prema preliminarnim podacima, u autobusu se nalazilo devet osoba, izjavila je lokalna zvaničnica.

Britanski Gardijan navodi da se jedna osoba vodi kao nestala i u toku je potraga. Uzrok sletanja autobus sa puta zasada nije poznat.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()