Premijer Moldavije imenovao nove ministre nakon ostavke šefa diplomatije

Moldavija je u decembru dobila zeleno sveto za pregovore o pristupanju EU

24.01.2024. 15:46
  • Podeli:
Dorin Račean profimedia-65b122acd83c8.webp Foto: Profimedia

Premijer Moldavije Dorin Račean danas je imenovao visokog zvaničnika Mihaja Popsojija na mesto ministra spoljnih poslova, kao zamenu za Nika Popeskua, koji je ranije danas podneo ostavku.

Za šefa novostvorenog Biroa za evropske integracije postavljena je Kristina Gerasimov, a premijer je dodao da će oba zvaničnika preuzeti funkcije naredne nedelje, prenosi Rojters.

Ministar inostranih poslova Moldavije Niku Popesku najavio je ranije danas da podnosi ostavku, rekavši da je ispunio svoj cilj usmeravanja zemlje ka Evropskoj uniji.

"Obavio sam sve obaveze da integrišem Moldaviju u EU koje je postavila predsednica Maja Sandu. Treba mi pauza", zaključio je Popesku.

Toj bivšoj sovjetskoj republici, koju predvodi proevropska predsednica Maja Sandu, Evropska unija je u decembru dala zeleno svetlo da otvori pregovore o pristupanju, zajedno sa susednom Ukrajinom, preneo je Rojters.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()