Prevrnuo se autobus - poginulo šestoro turista, 25 povređenih: Jeziva nesreća u Turskoj

Svedoci nesreće navode da je autobus išao velikom brzinom i da je vozač izgubio kontrolu nad vozilom pre nego što se prevrnuo.

18.10.2024. 09:07
  • Podeli:
autobus turska-6712091e142f8.webp Foto: X/@sondakika23

Prema prvim izveštajima najmanje šest osoba je poginulo, a 25 je povređeno kada se prevrnuo autobus sa turistima u centralnoj turskoj provinciji Aksaraj.

Ministar pravde Turske Jilmaz Tunč, potvrdio je da je pokrenuta istraga, preneo je dnevnik "Hurijet". On je rekao da trojica tužilaca rade na slučaju.

Svedoci nesreće navode da je autobus išao velikom brzinom i da je vozač izgubio kontrolu nad vozilom pre nego što se prevrnuo.

Guverner provincije Mehmet Ali Kumbuzoglu je naveo da je turistički autobus prevozio putnike iz zapadne provincije Balikesir u region Kapadokija, popularnu turističku destinaciju u centralnoj turskoj.

"Povređeni su hitno prebačeni u bolnicu. Istraga o nesreća je pokrenuta", rekao je on.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()