'Okrutna psihološka propaganda' Hamas objavio snimak tri zarobljene Izraelke

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu osudio je danas objavljivanje video-snimka Hamasa o tri otete Izraelke kao ''okrutnu psihološku propagandu'

30.10.2023. 16:12
  • Podeli:
taoci izraelke prinstcreen @resist4ever-653fc7b6b7579.webp Foto: Screenshot X@resist4ever__

Palestinska militantna grupa Hamas objavila je danas video-snimak na kojem tri Izraelke koje drži kao taoce kritikuju izraelskog predsednika Benjamina Netanijahua i pozivaju ga da obezbedi njihovo oslobađanje.

One su ga na snimku optužile da nije učinio ništa da predupredi napad Hamasa na Izrael 7. oktobra.

''Vratite nas odmah. Netanijahu je doživeo neuspeh i politički i vojno, i zahtevamo momentalno oslobađanje svih zatvorenika. Pre dva dana je bilo razgovora o prekidu vatre i puštanju svih talaca, ali je Netanijahu odustao'', govori jedna od Izraelki sa snimka, a prenosi Tajms of Izrael.

Izraelski portal navodi da, u trenutku dok Izraelske odbrambene snage (IDF) pojačavaju vojne akcije u Pojasu Gaze, Hamas pokušava da koristi ''različite psihološke manipulacije'' kako bi ''posejao podele i oslabio rešenost Izraelaca''.

Netanijahu osudio snimak Hamasa o taocima kao "psihološku propagandu"

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu osudio je danas objavljivanje video-snimka Hamasa o tri otete Izraelke kao ''okrutnu psihološku propagandu'' ove palestinske militantne grupe. 

''Naše srce je uz vas i uz ostale taoce - Činimo sve što možemo da sve otete i nestale vratimo kući'', rekao je Netanijahu u obraćanju trima Izraelkama koje Hamas drži kao taoce.

Kako prenosi Tajms of Izrael, tri Izraelke identifikovane su kao Daniel Aloni, Rimon Kirhst, i Jelena Trupanob.

Portal navodi da je njihove izjave na snimku ''gotovo sigurno sastavio Hamas''.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()