Putin: Pokušaji Zapada da obuzdaju Rusiju su propali

Putn je podsetio i da Rusija povećava svoj ekonomski potencijal

18.06.2024. 08:00
  • Podeli:
vladimir putin, 14 dec 2023 - foto AP Photo Alexander Zemlianichenko, Pool Tanjug (2)-657ae7dd9cc88.webp Foto: AP Photo/Alexander Zemlianichenko, Pool/Tanjug

Ruski predsednik Vladimir Putin ocenio je danas da su pokušaji Zapada da obuzda i izoluje Rusiju propali. 

"Naši protivnici nastavljaju da snabdevaju neonacistički režim u Kijevu novcem, oružjem i obaveštajnim podacima, dozvoljavajući i zapravo podstičući upotrebu modernog zapadnog oružja i opreme za napad na rusku teritoriju. I to najčešće - u očigledno miroljubive svrhe. Prete da će poslati svoje vojne kontingente u Ukrajinu", naveo je Putin u članku za severnokorejski list Nodong Sinmun, čiji je tekst objavila pres-služba Kremlja. 

Istovremeno, dodao je ruski lider, zapadne zemlje pokušavaju da iscrpe rusku ekonomiju novim sankcijama i izazovu porast društveno-političke napetosti unutar zemlje. 

"Ali koliko god se trudili, svi njihovi pokušaji da obuzdaju i izoluju Rusiju su propali", poručio je Putin.

On je podsetio da Rusija povećava svoj ekonomski potencijal - u zemlji se razvijaju industrija, tehnologija, infrastruktura, a postignut je napredak i u oblasti nauke, obrazovanja i kulture. 

Putin je naveo i da je Rusija uvek podržavala i podržavaće DNRK i "herojski korejski narod u suprotstavljanju agresivnom Zapadu", u njihovoj borbi za nezavisnost, identitet i pravo da izaberu sopstveni put razvoja.

"Raduje me što su naši korejski prijatelji, uprkos dugogodišnjem ekonomskom pritisku, provokacijama, ucenama i vojnim pretnjama iz Sjedinjenih država, podjednako efikasni u odbrani svojih interesa", naveo je Putin u autorskom tekstu.

Ruski lider je istakao da je Rusija spremna na blisku saradnju kako bi se međunarodni odnosi učinili demokratskim i stabilnijim

"Da bi se to postiglo, ruske vlasti će razviti alternativne mehanizme trgovine i uzajamnih nagodbi koje Zapad ne kontroliše i zajedno će se odupreti nelegitimnim jednostranim ograničenjima. I u isto vreme da izgradimo arhitekturu jednake i nedeljive bezbednosti u Evroaziji", zaključio je Putin.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()