Putin: Rusija spremna da poveća isporuke energenata u Pakistan

On je dodao da su izgledi za povećanje trgovinskog prometa između zemalja prilično dobri

03.07.2024. 14:12
  • Podeli:
vladimir putin reuters-666c213028cae.webp Foto: Reuters

Rusija je spremna da poveća isporuke energenata Pakistanu, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin na sastanku sa pakistanskim premijerom Šahbazom Šarifom na marginama samita ŠOS u Astani.

On je dodao da su izgledi za povećanje trgovinskog prometa između zemalja prilično dobri.

Putin je podsetio da Rusija povećava isporuke žita Pakistanu.

"Na vaš zahtev, Rusija pokušava da dâ svoj doprinos osiguravanju prehrambene bezbednosti Pakistana. Povećavamo isporuke žitarica na pakistansko tržište", rekao je šef države.

Sa svoje strane, pakistanski premijer zahvalio je ruskom predsedniku na isporukama ruske nafte.

Šarif je istakao da je Rusija pružila priliku da se poveća energetska saradnja između država.

"Dobili smo isporuke nafte iz vaše velike zemlje. Veoma smo zahvalni za to", rekao je pakistanski premijer.

Putin je jutros doleteo u Astanu na samit Šangajske organizacije za saradnju. Događaj se održava pod sloganom „Jačanje multilateralnog dijaloga – težnja ka održivom miru i razvoju“.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()