Ruski bombarder se srušio na zgradu: Ima mrtvih i povređenih

Ministarstvo dodaje da je požar u zgradi izazvao kerozin koji se zapalilo na mestu pada Su-34.

17.10.2022. 20:19
  • Podeli:
Eksplozija Rusija-1666025407936.webp Foto: Društvene mreže

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je danas da se ruski supersonični lovac-bombarder Su-34 srušio u gradu Jejsku na Krasnodarskoj teritoriji, a da su se piloti katapultirali.

"U ovom trenutku dve osobe su preminule, 15 je hospitalizovano u požaru koji je izbio u devetospratnici nakon što je u nju udario vojni avion Suhoj 34", navodi se u saopštenju lokalne uprave, prenosi Interfaks.

Ministarstvo dodaje da je požar u zgradi izazvao kerozin koji se zapalilo na mestu pada Su-34.

"Dana 17. oktobra 2022. godine, prilikom penjanja na izvođenje trenažnog leta sa vojnog aerodroma Južnog vojnog okruga, srušio se avion Su-34. Avion se srušio na teritoriji grada Jejska", navodi Ministarstvo u saopštenju, prenosi agencija RIA Novosti.



Dodaje se da je prema izveštaju katapultiranih pilota, uzrok pada aviona bilo paljenje jednog od motora pri poletanju, kao i da se gorivo za avione zapalilo na mestu pada Su-34 u dvorištu jednog od stambenih naselja.

Guverner Krasnodarske oblasti Venijamin Kondratjev objavio je na Telegramu da je već otišao u grad Jejsk, kao i da na mestu nesreće rade službe Hitne pomoći.

Prema preliminarnim podacima oštećeno je 17 stanova, rekao je guverner oblasti Venijamin Kondratjev.

Kako je istakao, na gašenju požara angažovani su svi regionalni vatrogasno-spasilački garnizoni.

Ruski Istražni komitet pokrenuo je krivičnu istragu zbog pada aviona.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()