Šolc: Nemačka će nastaviti da snabdeva Izrael oružjem

Brojni svetski lideri i organizacije tražili su proteklih dana da se obustavi prodaja oružja Izraelu.

17.10.2024. 10:49
  • Podeli:
olaf šolc-65f420c466e2b.webp Foto: AP Photo/Markus Schreiber

Nemački kancelar Olaf Šolc izjavio je danas da će Nemačka i dalje pomagati Izraelu tako što će nastaviti da tu državu snabdeva oružjem.

Šolc je na marginama samita lidera EU rekao da Izrael mora da se pridržava međunarodnog prava i da je rešenje dve države krajnji cilj, preneo je Rojters.

"Za mene je jasno da podrška Izraelu takođe znači da stalno obezbeđujemo odbrambenu sposobnost Izraela, na primer snabdevanjem vojne robe ili oružja", rekao je nemački kancelar.

Brojni svetski lideri i organizacije tražili su proteklih dana da se obustavi prodaja oružja Izraelu.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()