Šolc: Nikada nisam konzumirao kanabis

Nemačka vlada nedavno je odlučila da delimično legalizuje kanabis za privatnu upotrebu

21.08.2023. 12:26
  • Podeli:
olaf-solc-scholz-fototanjugzoran-zestic-1665236685677.webp Foto: Zoran Žestić/Tanjug

Nemački kancelar Olaf Šolc (65) izjavio je da nikada u životu nije konzumirao kanabis.

Na pitanje nemačke televizije da li je ikada pušio džoint u mladosti, odgovorio je odrično.

"Nikada nisam to pušio, čak ni jedan dim", rekao je Šolc.

Nemačka vlada nedavno je odlučila da delimično legalizuje kanabis za privatnu upotrebu, a Šolc kaže da veruje da vlada sa tim opreznim potezom radi pravu stvar.

"Ali ako me neko pita da li treba ili ne treba, uvek bih rekao - ne", rekao je nemački kancelar.

Savezni ministar zdravlja Karl Lauterbah rekao je da nedavno usvojeni zakon nije donet da bi se legalizovala konzumacija kanabisa, već da se ograniči potrošnja i bude bezbednija

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()