Šta biti sa Kurskom oblašću: Oglasio se Kremlj, Peskov otkrio planove

On je dodao da je situacija u oblastima koje su pod kontrolom ukrajinske vojske vanredna

20.09.2024. 14:01
  • Podeli:
Dmitrij Peskov_SPUTNJIK_REUTERS-1667146484099.webp Foto: Sputnjik / Reuters

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je danas da ruska vojska radi svoj posao i da će uspostaviti kontrolu nad celom Kurskom oblašću. 

"U to ne sumnjamo. Kako i na koji način – naravno, planovi vojske ne mogu biti javni", rekao je Peskov na konferenciji za novinare, prenosi TASS.

On je dodao da je situacija u oblastima koje su pod kontrolom ukrajinske vojske vanredna, ali je istakao da će to biti "blagovremeno rešeno".

Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je ranije danas da je ruska grupa Sever porazila formacije osam ukrajinskih brigada u pograničnim oblastima Kurske oblasti i osujetila pokušaje napada, pri čemu su ukrajinske snage izgubile do 30 ljudi.

Ukrajinska vojska je 6. avgusta ušla na teritoriju Kurske oblasti Rusije i preuzela kontrolu nad desetinama naselja, a Rusija je u toj oblasti proglasila vanredno stanje na saveznom nivou. 

Prema zvaničnim podacima, iz pograničnih područja evakuisano je više od 130.000 ljudi.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()