Starmer: Britanija je glasala za promene - poverenje građana vratićemo delima

On je napomenuo da je došlo vreme za promene u zemlji, ali da ona ne može da se dogodi preko noći

05.07.2024. 15:36
  • Podeli:
kit stramer-6687f6e58b2e7.webp Foto: AP Photo/David Cliff

Novi premijer Velike Britanije Kir Starmer izjavio je danas u svom prvom obraćanju na toj funkciji da je zemlja glasala za promene i da se nedostatak poverenja građana može povratiti samo delima, a ne rečima.

"Naša zemlja je glasala za promene i politika može da bude dobra sila, što ćemo i pokazati. Na prvom mestu je zemlja, a na drugom partija", rekao je novoimenovani premijer u obraćanju javnosti u Dauning stritu, gde je sedište britanske vlade, prenosi Bi-Bi-Si (BBC).

On je napomenuo da je došlo vreme za promene u zemlji, ali da ona ne može da se dogodi preko noći.

"Biće potrebno vreme, ali rad na promenama će početi odmah", poručio je Starmer.

On je istakao da će njegova vlada biti posvećena "mirnoj i strpljivoj obnovi" koja će biti potkrepljena poštovanjem i poniznošću.

Ranije danas britanski kralj Čarls poverio je mandat za formiranje nove vlade Kiru Starmeru, nakon ubedljive pobede njegove stranke na parlamentarnim izborima.

Riši Sunak prethodno je podneo ostavku kralju Čarlsu.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()