Stoltenberg pozvao zemlje NATO da obezbede Kijevu neophodnu miniciju i PVO

Kako je ocenio, Rumunija je ključna za odbranu istočnog krila NATO i posvećena je podršci Ukrajini

16.04.2024. 19:58
  • Podeli:
stoltenberg-65d08c0a6deb1.webp Foto: AP Photo/Matthias Schrader

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg, nakon razgovora sa rumunskim predsednikom Klausom Johanisom, pozvao je zemlje članice alijanse da obezbede Kijevu neophodnu municiju i sisteme protivvazdušne odbrane.

„Razgovarao sam sa predsednikom Rumunije o našoj podršci Ukrajini. Pozivam sve saveznike da kopaju dublje kako bi obezbedili više municije i sistema protivvazdušne odbrane", naveo je Stoltenberg na platformi X.

Kako je ocenio, Rumunija je ključna za odbranu istočnog krila NATO i posvećena je podršci Ukrajini.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()