Tokom FBI racije ubijen muškarac koji je pretio Bajdenu

Na internetu je pisao da će ubiti Bajdena i potpredsednicu Kamalu Haris

09.08.2023. 21:52
  • Podeli:
Tan2023-07-0711021461_2 džozef bajden AP PhotoEvan Vucci)-64a863f222687.webp Foto: Tanjug/AP Photo/Evan Vucci

Muškarac iz savezne američke države Jute, ubijen je danas u pucnjavi tokom racije Federalnog istražnog biroa (FBI), rečeno je za Ej-Bi-Si njuz u FBI. 

Kako navodi Ej-Bi-Si njuz, pozivajući se na dva neimenovana zvaničnika upoznata sa slučajem, racija je sprovedena u vezi sa istragom o navodnim pretnjama upućenim predsedniku SAD Džozefu Bajdenu i drugim ljudima. 

Ej-Bi-Si njuz dodaje, pozivajući se na više neimenovanih izvora i federalnu žalbu u koju je imao uvid, da je ubijen osumnjičeni Kreg Robertson.

U žalbu su uključene i brojne objave na društvenim mrežama, za koje se veruje da ih je Robertson napisao preteći da će ubiti Bajdena i potpredsednicu SAD Kamalu Haris, kao i nekoliko zvaničnika, uključenih u krivično gonjenje bivšeg predsednika Donalda Trampa.

Jedan od zvaničnika upoznatih sa slučajem rekao je za Ej-Bi-Si njuz da je istraga počela u aprilu i da je FBI obavestio američku Tajnu službu u junu. 

Pored pretećih poruka na društvenim mrežama, naveo je zvaničnik, muškarac koji je bio pod istragom nagovestio je na internetu da planira da predzme "fizičku akciju".

Pretnje su, kako je rekao, ocenjene kao "verodostojne". 

FBI u Solt Lejk Sitiju, glavnom gradu Jute, naveo je da je do pucnjave došlo jutros oko 06.15 sati po lokalnom vremenu, dok su specijalni agenti pokušavali da uruče nalog za pretres i hapšenje u jednoj rezidenciji u Provu. 

"FBI veoma ozbiljno shvata sve incidente sa pucnjavom, u kojima učestvuju naši agenti ili operativne grupe. U skladu sa politikom FBI, incident sa pucnjavom razmatra inspekcijski odsek FBI. Kako je reč o aktuelnom pitanju, nemamo druge detalje koje možemo da obezbedimo", naveo je FBI u saopštenju.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()