Tramp: Spreman sam da obnovim konzervativni savez sa velikim čovekom Orbanom

Trampova poruka emitovana je na skupu u Budimpešti Konzervativno-političke akcione konferencije (CPAC)

26.04.2024. 11:48
  • Podeli:
orban trump reuters-65ee9f88a806e.webp Foto: Reuters

Bivši američki predsednik i republikanski predsednički kandidat Donald Tramp izjavio je danas da je spreman da obnovi konzervativni savez sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom.

Tramp je u video poruci naveo da se raduje bliskoj saradnji sa Orbanom kada bude, kako je naveo, još jednom položio zakletvu kao 47. predsednik SAD, preneo je AP.

Tramp je u poruci Orbana nazvao velikim čovekom i istakao da je dok je bio  američki predsednik radio s njim na unapređenju vrednosti i interesa SAD i Mađarske.

Trampova poruka emitovana je na skupu u Budimpešti Konzervativno-političke akcione konferencije (CPAC) koja je najistaknutija konzervativna organizacija u SAD.

To je treći skup CPAC u Mađarskoj.

Orban je bio jedan od Trampovih najbližih saveznika u Evropi tokom njegovog predsedničkog mandata, a njih dvojica su se sastali na Floridi u martu. 

Nakon njihovog sastanka, Orban je dao podršku Trampu i rekao da bi samo povratak Trampa u Belu kuću mogao da donese mir u Ukrajini. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()