Ukrajina: Broj žrtava se povećao na 41, ranjeno 149 ljudi

U Kijevu je pogođena najveća pedijatrijska ustanova u Ukrajini, kao i privatno porodilište, gde je bilo žrtava.

09.07.2024. 08:03
  • Podeli:
Ukrajina AP PhotoAlex Babenko tanjug-668cd1bd13d99.webp Foto: AP PhotoAlex Babenko Tanjug

 U ruskim raketnim napadima na Ukrajinu, danas je ubijena najmanje 41 osoba, dok je ranjeno 149, saopštile su ukrajinske vlasti.

Najviše ljudi ubijeno je u Kijevu - 27, među kojima je i troje dece, dok su u glavnom gradu Ukrajine ranjene 82 osobe, saopštila je Služba za vanredne situacije Ukrajine.

U Kijevu je pogođena najveća pedijatrijska ustanova u Ukrajini, kao i privatno porodilište, gde je bilo žrtava.

Vazdušni napadi, kako prenosi Kijev independent, ciljali su, osim prestonice Ukrajine, i Dnjepar, Krivi Rog, Slovjansk, Pokrovsk i Kramatorsk, a oštećeno je "50 civilnih objekata, među kojima su i stambene zgrade, poslovni centar i dve medicinske ustanove".

Još dve osobe su ranjene u Kijevskoj oblasti.

U oblasti Dnjepropetrovsk, gde se nalaze Dnjepar i Krivi Rog, 11 osoba je ubijeno, a 62 su ranjene, dodala je Služba za vanredne situacije.

Tri osobe su ubijene, a još tri su ranjene u ruskom napadu na grad Pokrovsk u Donjeckoj oblasti, istakle su ukrajinske vlasti.

Rusko Ministarstvo odbrane odbacilo je navode Kijeva o namernom napadu ruskih snaga na civilne ciljeve, ističući da je grupni udar na vojne ciljeve u Ukrajini odgovor na pokušaj Kijeva da ošteti ruske energetske i ekonomske objekte.

Rusko ministarstvo navodi da fotografije i video snimci iz Kijeva ukazuju da je do razaranja došlo "usled pada ukrajinske rakete PVO lansirane iz protivvazdušnog raketnog sistema unutar grada".

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()