Ukrajinci potvrdili: U napadu na rusku Rostovsku oblast oštećeno skladište nafte

Ukrajinci su u noći između utorak i srede napali rusku Rostovsku oblast

29.08.2024. 09:27
  • Podeli:
rostovska oblast skladište nafte x@russki845-66d022d770b46.webp Foto: Screenshot x@russki845

Generalštab Oružanih snaga Ukrajine potvrdio je danas da su u noći između utorka i srede, jedinice Snaga za specijalne operacije Oružanih snaga Ukrajine i Glavne obaveštajne uprave Ministarstva odbrane, u saradnji sa ostalim komponentama Odbrambenih snaga, izvršile udar na skladište nafte Atlas u Rostovskoj oblasti, u Rusiji.  

"U noći 28. avgusta izvršen je udar na skladište nafte "Atlas" u Rostovskoj oblasti. Usled toga izbio je požar na teritoriji vertikalnih rezervoara", navodi se u saopštenju Generalštaba na Fejsbuku.

Pored toga, pogođeno je skladište nafte Zenit u Kirovskoj oblasti i poljska artiljerija ruske vojne grupe Zapad u Voronješkoj oblasti Ruske Federacije, dodaje se u saopštenju.

Detaljne informacije o napadu se analiziraju, naglasio je Generalštab, dodajući da Odbrambene snage nastavljaju da preduzimaju sve mere za podrivanje vojnog i ekonomskog potencijala Rusije i zaustavljanje oružane agresije na Ukrajinu.

Naftna baza „Atlas” Agencije za federalne državne rezerve u Kamensko-Šahtinskom okrugu Rostovske oblasti je deo ruskog vojno-industrijskog kompleksa i direktno učestvuje u obezbeđivanju ruskih trupa.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()