Upozorenje za NATO: "Putinova izjava o posledicama udara na Rusiju sigurno stigla do primalaca"

Izjava je važna, izuzetno jasna, nedvosmislena i ne dozvoljava nikakva dvostruka tumačenja, navode iz Kremlja

13.09.2024. 14:34
  • Podeli:
nato, otan, rusija, ruska zastava rusije, rat u ukrajini - shutterstock 1-65edc84b7fed4.webp Foto: Shutterstock

Kremlj ne sumnja da je izjava predsednika Rusije Vladimira Putina o posledicama mogućih udara zapadnim oružjem duboko na teritoriji Rusije stigla do primalaca kojima je bila namenjena, rekao je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

"Izjava koju je Putin dao juče veoma je važna, izuzetno jasna, nedvosmislena i ne dozvoljava nikakva dvostruka tumačenja", istakao je predstavnik Kremlja, prenosi agencija RIA Novosti.

Putin je u četvrtak rekao da zemlje NATO-a sada razgovaraju ne samo o mogućnosti upotrebe zapadnog oružja dugog dometa od strane ukrajinske vojske, već i o direktnom učešću u sukobu u Ukrajini.

Ruski predsednik je ukazao da bi odluka da se ukrajinskoj vojsci dozvoli da izvrši udare zapadnim oružjem duboko na teritoriji Rusije značila direktno učešće zemalja NATO-a, SAD i evropskih zemalja u ratu u Ukrajini, podseća TASS. 

To će, prema Putinovim rečima, značajno promeniti samu prirodu sukoba i značiće da su ove zemlje u ratu sa Rusijom, a u tom slučaju, istakao je, Rusija će doneti odgovarajuće odluke na osnovu tako stvorenih pretnji.  

Prethodno su svetski mediji preneli da se američki predsednik Džozef Bajden nalazi pod velikim pritiskom republikanaca i demokrata da ublaži ograničenja u pogledu načina na koji Ukrajina može da koristi oružje koje su im SAD obezbedile u ratu protiv Rusije.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()