Vanredni sastanak Evropskog saveta o ratu Izraela i Hamasa 17. oktobra

EU je u potpunosti solidarna sa izraelskim narodom i žrtvama terorističkih napada, izjavio je Šarl Mišel

15.10.2023. 10:32
  • Podeli:
izrael palestina reuters 112-6521833c95f27.webp Foto: Reuters

Predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel saopštio je da će u utorak, 17. oktobra, biti održan vanredni video-sastanak lidera Evropske unije tokom kojeg će se razgovarati o ratu Izraela i palestinske militantne grupe Hamas.

"Hamasovi brutalni teroristički napadi na Izrael prošle subote doveli su do tragičnog gubitka preko hiljadu nevinih izraelskih civila. Taoci moraju biti pušteni odmah i bez ikakvih preduslova. Nema opravdanja za teror", navodi se u Mišelovom saopštenju.

On je dodao da je EU u potpunosti solidarna sa izraelskim narodom i žrtvama terorističkih napada i naglasio da Izrael ima pravo da se brani u skladu sa međunarodnim pravom.

Mišel je naveo da se istovremeno u Pojasu Gaze odvijaju tragične scene "koje su rezultat opsade i nedostatka osnovnih potrepština u kombinaciji sa granatiranjem".

"Od najveće je važnosti da Evropski savet, u skladu sa ugovorima i našim vrednostima, usaglasi  zajedničku poziciju i uspostavi jasan jedinstveni pravac delovanja koji odražava složenost situacije", naveo je Mišel.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()