Zaharova: Zapad Zelenskom dao 50 milijardi da ne bi "brbljao" o nuklearnom oružju

Prema njenim rečima, Zelenski je "odlučio da obogati svetsku istoriju politikom poraza"

26.10.2024. 13:54
  • Podeli:
Tan2024-01-1811452625_1 marija zaharova AP PhotoAlexander Zemlianichenko-65bb73c28c3f1.webp Foto: Tanjug/AP Photo/Alexander Zemlianichenko

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izjavila je danas da je Zapad odlučio da ukrajinskom predsedniku Volodimiru Zelenskom da 50 milijardi dolara kako "ne bi više brbljao o nuklearnom oružju".

"Prošle nedelje u Briselu, Zelenski je ponovo odlučio da postavi ultimatum celom svetu: 'Ili će Ukrajina dobiti članstvo u NATO-u, ili će imati nuklearno oružje. Sada zvanična formula Zelenskog zvuči ovako: 'Ukrajina bira NATO i, da ne bi brbljala o nuklearnom oružju, dobila je 50 milijardi dolara", rekla je Zaharova, preneo je TASS.

Prema njenim rečima, Zelenski je "odlučio da obogati svetsku istoriju politikom poraza". 

"Nekoliko godina zaredom ovaj krvavi šoumen uvek bira i poniženje i rat istovremeno", kazala je Zaharova.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()