Zašto je Tramp izabrao baš Vensa za potpredsednika? Može da mu pomogne oko bitne stvari

Sa svojim iskustvom, Vens bi mogao da bude u dobroj poziciji da se poveže sa grupom "belaca", glasača radničke klase

16.07.2024. 10:26
  • Podeli:
džej di vens tramp-66962e6c98230.webp Foto: AP Photo/Paul Sancya

Pre osam godina, tačnije 2016. godine, kada je Donald Tramp izabrao guvernera Indijane Majka Pensa za svog potpredsednika, na to se naširoko gledalo kao na pokušaj da se udvara evangelističkim hrišćanskim glasačima koji su možda bili oprezni u pogledu podrške Trampu.

Ovog puta se odlučio za Džej Di Vensa, američkog političara koji je od 2023. godine senator u Ohaju. Član je Republikanske partije. I kao i njegov prethodni izbor, senator iz Ohaja nudi uvid u strategiju kampanje bivšeg predsednika, verovatno, kako će vladati ako se vrati u Belu kuću.

Rodom iz Ohaja, Vens je privukao pažnju nakon objavljivanja svojih bestseler memoara Hillbilli Elegi, koji govori o njegovom odrastanju. U memoarima je pisao o životu porodice iz Kentakija, društvenim i socijalnim problemima njegovog rodnog grada.

Sa svojim iskustvom, Vens bi mogao da bude u dobroj poziciji da se poveže sa grupom "belaca", glasača radničke klase, piše BBC.

Bivši predsednik je to rekao u postu na društvenim mrežama u kojem je objavio svoju odluku, napisavši da će njegov potpredsednik "biti snažno fokusiran na ljude za koje se tako briljantno borio, američke radnike i farmere u Pensilvaniji, Mičigenu, Viskonsinu, Ohaju, Minesoti i daleko dalje".

Tramp je nastavio da hvali vojnu službu svog izabranika i njegov pedigre sa univerziteta Ohajo i Jejla.

Sa samo 39 godina, Vens će dati mladalački doprinos kandidatima na vrhu obe predsedničke liste.

Vens je, međutim, kritikovao Trampa uoči izbora 2016. godine, ali je od tada postao otvoreni branilac bivšeg predsednika, posebno na televizijskim mrežama.

Aktuelni američki predsednik je takođe prokomentarisao Trampov izbor i rekao da "ne vidi nikakvu razliku između Vensa i bivšeg predsednika"

"On je Trampov klon po ovim pitanjima", rekao je Bajden.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()