Zelenski podelio stravične fotografije napada na Herson: Mrtva tela razbacana po pijaci, stradalo najmanje sedmoro ljudi

U napadu su ranjene i tri osobe.

01.10.2024. 11:29
  • Podeli:
krivi rog ukrajina x@UA__oleg-66eecba17f184.webp Foto: x@UA__oleg

Javno tužilaštvo Hersona objavilo je da su ruske snage napale centar grada i da je pri tome stradalo najamanje sedmoro ljudi.

U napadu su ranjene i tri osobe.

Napad se dogodio jutros oko devet časa, baš u trenutku kada je širom Ukrajine, koja danas slavi Dan branilaca, minutom ćutanja odavana počast poginulim vojnicima.

U napadu su pogođene lokalna pijaca i stanica javnog prevoza, a kako piše Kijev Independent među stradalima su najmanje tri žene i četvoro muškaraca.

Herson je u ukrajinskim rukama od novembra 2022. godine kada su ukrajinske trupe oslobodile, ali zbog strateškog položaja u blizni zapadne obale Dnjepra gotovo svakodnevno napadan.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()