Zelenski: Otvaranje pregovora sa EU je pobeda Ukrajine i Evrope

Ukrajina je danas dobila otvaranje pregovora o članstvu u EU

14.12.2023. 20:32
  • Podeli:
michel zelenski reuters-655ce473cf5e3.webp Foto: Reuters

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski pozdravio je danas sporazum lidera Evropske unije o otvaranju pregovora o članstvu sa Ukrajinom kao pobedu njegove zemlje i Evrope.

"Ovo je pobeda Ukrajine. Pobeda cele Evrope. Pobeda koja motiviše, inspiriše i jača", naveo je Zelenski u objavi na društvenoj platformi Iks.

Predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel je ranije saopštio da je Evropski savet odlučio danas da otvori pristupne pregovore sa Ukrajinom i Moldavijom, kao i da dodeli status kandidata Gruziji. 

Mišel se potom na kratko obratio novinarima u Briselu, a na pitanje kako su lideri EU uspeli da postignu odluku o Ukrajini, rekao je da se mnogo radilo na pripremi samita i da je bilo važno da se nijedna država članica ne usprotivi toj odluci. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()