Britanija se sprema za veliko nevreme: "Artička eksplozija" stiže za vikend, najavljeni jaki smetovi i oluje

Do kraja nedelje hladni vetrovi stizaće sa severa.

23.11.2023. 17:35
  • Podeli:
snow-439779_1920 sneg, kiša zima Pixabay-6398e76c72fcf.webp Foto: Pixabay

Meteorolozi prognoziraju da će temperature tokom noći na petak i u subotu u ruralnim delovima Škotske pasti na čak minus šest stepeni, a u nekim delovima Ujedinjenog Kraljevstva najavljeni su i snežni meteži, objavio je The Telegraph.

"Stiže nam 'arktička eksplozija'. Jaki smetovi i oluje moguće su u severnim regijama, dok bi u ostatku zemlje i Velsu trebalo ostati suvo",  izjavio je Aidan Mekgivern iz Kancelarije za meteorologiju.

Do kraja nedelje hladni vetrovi stizaće sa severa.

"Ove nedelje biće hladnije i biće snežnih padavina uglavnom iznad brda severne Škotske. Ali u područjima s visokim pritiskom, u petak i početkom vikenda biće uglavnom suvo",  dodao je on, prenosi Jutarnji list.

Arktički vazduh će se proširiti na veći deo Velike Britanije tokom sledećih nekoliko dana.

"Na sever i istok doneće vrlo jake vjetrove, mestimičnu tuču i sježne padavine. Visoki pritisak sa zapada smiriće se kasnije u petak, a tokom noći razviće se velik mraz. Temperature će uglavnom biti stepen ili dva iznad ili ispod nule, ali neki severni dijelovi mogli bi zabiežiti i nekoliko stepeni niže",  prognozira on.

Istovremeno, Agencija za okolinu izdala je brojna upozorenja o poplavama. One lokalne, uzrokovane podzemnim vodama u delovima južne Engleske, moguće su do petka. Lokalne obalne poplave oko Norfolka, Sufolka i Eseksa u petak su moguće, ali se ne očekuju.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()