Desetine miliona Amerikanaca na udaru: Na snazi upozorenje o ekstremnim vrućinama u SAD

Čikago je u ponedeljak oborio temperaturni rekord iz 1957. godine

18.06.2024. 08:12
  • Podeli:
thermometer-4767444_1920 termometar, vrućina, leto, vreme Pixabay-63a07e158e971.webp Foto: Pixabay

Upozorenja o ekstremnim vrućinama i danas su na snazi za desetine miliona ljudi u Sjedinjenim Američkim Državama, pošto su u pojedinim gradovima, uključujući Čikago, juče oboreni rekordi.

Nacionalna meteorološka služba upozorila je da će ovo biti opasan i dugotrajan toplotni talas i da se očekuje da će trajati do petka od Ajove do Mejna, prenosi AP.

Čikago je u ponedeljak oborio temperaturni rekord iz 1957. sa najviših 36,1 stepen Celzijusa. U SAD je prošle godine zabeleženo najviše toplotnih talasa.

Otvoreno je više od 100 rashladnih centara u gradu i okrugu, uključujući dva nova prekonoćna, a zvaničnici su apelovali na građane da ograniče aktivnosti na otvorenom i ostanu u zatvorenim klimatizovanim prostorijama.

Meteorolog iz Nacionalne meteorološke službe u Feniksu, Ted Vitok, savetovao je da treba izbegavati boravak napolju između 10 i 18 časova i da se nosi lagana odeća.

U međuvremenu, nova količina tropske vlage donela je sve veću pretnju obilnim kišama i poplavama centralnoj obali Meksičkog zaliva.

Predviđa se da će sezona uragana ove godine biti među najaktivnijima u poslednje vreme.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()