Dugoročna prognoza meteorologa UNE: Evo kakvo nas vreme očekuje u prvoj nedelji jula

Od srede se očekuje promena vremena

Autor: Srđan Ristić
03.07.2023. 07:35
  • Podeli:
vreme tanjug zoran žestić-64a1be42a0370.webp Foto: Tanjug/ZORAN ŽESTIĆ

Početak nove radne sedmice donosi sunčano i toplo vreme.

Od srede se očekuje promena vremena.

Donosimo vam dugoročnu vremensku prognozu meteorologa UNE, Srđana Ristića.

Ponedeljak  3.7.

U celoj zemlji biće vedro uz formiranje visokih oblaka cirusa. Njih možete da prepoznate kao tanke svetle pramenove bele boje. I ono što je najvažnije za njih je, da oni ne donose kišu. Nešto oblačnije biće samo jugu zemlje, gde je uglavnom na planinama moguća veoma slaba kiša. Jutarnja temperatura biće oko 19 stepeni u Vojvodini i centralnom delu, a u predelima južno od Save i Dunava za nekoliko stepeni hladnije.
Nakon malo svežije nedelje, najviša dnevna temperatura će u ponedeljak biti opet u porastu. Najtoplije na istoku i severu, gde je lokalno moguće oko 31 stepen.

Utorak 4.7.

U utorak se nastavlja sunčano i veoma toplo vreme. Prolazni popodneni letnji pljuskovi mogući su samo na zapadu zemlje. Minimalna temperatura do 20 stepeni, a u najtoplijem delu dana do 32. Duvaće slab do umeren severni i severoistočni vetar.

Sreda 5.7.

Od srede nestabilnije vreme. U većem delu Srbije se očekuju pljuskovi praćeni grmljavinom. Uz jaču kišu treba očekivati i pojačani vetar u trenutku dolaska olujnih oblaka. Najviša dnevna temperatura biće u opadanju. U većini mesta do 28 stepeni, a jedino se malo topliji dan očekuje u okolini Niša, gde će biti oko 31.

Četvrtak 6.7.

Nastavljaju se padavine, mada vreme neće biti tako nestabilno kao što se prognozira za sredu. U četvrtak je kiša rezervisana pre svega za Vojvodinu, centralne i zapadne predele. Kada se krene prema jugu i istoku pretežno suvo uz smenu sunca i oblaka. Najviša dnevna temperautra do 28 u svim krajevima.

Petak 7.7.

Još jedan dan sa kišom. I kraj radne sedmice obeležiće takođe prolazni pljuskovi, ali i malo niža temperatura. Najviša dnevna u većini mesta do 27 stepeni. Za razliku od većeg dela sedmice kada se očekuje slab do umeren vetar, u petak popodne vetrovito. Duvaće hladni severni vetar, zbog kog ćemo subjektiivno osećati da je hladnije od pomenutih temperatura.

Vikend 

Severac koji je počeo u petak, nastavlja da duva i za vikend.

U subotu je i dalje moguća kraća slabija kiša, ali pretežno u predelima južno od Save i Dunava. Dok će u Vojvodini biti vedrije. Najviša dnevna temperatura oko 25 stepeni na jugu, dok na severu i do 29.  

U nedelju razvedravanje u celoj zemlji i malo toplije. 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()