Mostarci pod vrelom kupolom sunca: U gradu na Neretvi šesti dan zaredom +40

Temperatura vazduha je u stalnom porastu, a čak šest poslednjih dana je 40 stepeni, a očekuje se da će dostizati i 42 stepena.

16.07.2024. 18:00
  • Podeli:
mostar pixabay-669698ec0829f.webp Foto: Pixabay

 U Mostaru, najvećem gradu Hercegovine, šesti dan za redom je temperatura vazduha iznad 40 stepeni Celzijusa.

Prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda, u 13 sati u meteorološkoj stanici u naselju Bijeli Brijeg temperatura vazduha je bila 41 stepen Celzijusa.

Temperatura vazduha je u stalnom porastu, a čak šest poslednjih dana je 40 stepeni, a očekuje se da će dostizati i 42 stepena.

 Tokom noći temperature takođe ne padaju ispod 25 stepe

Uprava za civilnu zaštitu i vatrogastvo Hercegovačko-neretvanske županije upozorila je danas da je rizik od izbijanja požara veoma visok, uz poziv stanovništvu da pojačaju oprez, prenela je Hina.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()