Srbija se usijala, ne izlazi iz crvenog meteoalarma: Najtoplije u Beogradu, Ćupriji i Zaječaru

U Srbiji je do 19. jula na snazi upozorenje RHMZ-a na visoke temperature.

17.07.2023. 13:27
  • Podeli:
Tan2023-07-1614442386_0 leto palic vrucina vladimir sporčić-64b52562c9c18.webp Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić

Beograd, Ćuprija i Zaječar, Smederevska Palanka, Bački Karlovac najtopliji su gradovi u Srbiji, gde je živa na termometru u 13 časova pokazala 36 stepeni Celzijusa. 

Slede, Niš, Palić, Sombor, Kikinda, Novi Sad, Zrenjanin, Loznica, Valjevo, Kragujevac, Sremska Mitrovica, Negotin i Kuršumlija sa 35, dok je u Leskovcu, Kruševcu, Kraljevu, Dimitrovgradu izmereno 34 stepena Celzijusa, pokazuju podaci na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ).

Za stepen manje je u Vranju, dok se živa u termometru na Sjenici i na Zlatiboru podigla do 30 podeljka Celzijusove skale.

Prema podacima RHMZ-a najniža temperetura je na Kopaoniku gde je izmereno 24 stepeni Celzijusa.

U Srbiji je do 19. jula na snazi upozorenje RHMZ-a na visoke temperature. U celoj Srbiji danas je na snazi crveni meteoalarm, koji označava vrlo opasno vreme. 

Prema prognozi RHMZ-a, u Srbiji će do srede biti veoma toplo sa maksimalnim temperaturama iznad 35 stepeni Celzijusa, lokalno i do 40 stepeni. 

U velikim gradovima očekuju se i tropske noći, pošto temepratura neće padati ispod 20 stepeni.

I u Beogradu će do srede biti veoma toplo sa maksimalnim temperaturama od 36 do 39 stepeni Celzijusa, uz tropske noći.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()