Teško nevreme na severu Srbije: Bujice na ulicama Subotice, automobili jedva prolaze kroz vodu

Nevreme, srećom, nije pratio grad, pa bi se moglo zaključiti i da kratkotrajni olujni vetar nije naneo materijalnu štetu

30.07.2023. 14:34
  • Podeli:
nevreme subotica instagram 192-64c658c7164d7.webp Foto: Instagram/Printscreen/@192_rs

Najavljivano nevreme već je zahvatilo pojedine delove Srbije. U Subotici je pala jaka kiša, koja je uz povremenu gmljavinu, sevanje i jak vetar, dovela do toga da grad doslovno "pliva" na vodi.

Na momente se stvarala "kišna zavesa", praćena udarima jačeg vetra, dok se intenzitet nevremena i padavina smenjivao na svakih petnaestak minuta.

Situacija je trenutno bolja, pošto je kiša slabijeg intenziteta, ali je gotovo ceo grad pod vodom.

Kišnica je u pojedinim ulicama Subotice blokirala saobraćaj, dok je u drugim delovima grada saobraćaj otežan, jer je voda ponegde preko točkova automobila, a automobilske tablice ostaju u velikim barama.

Kako se vidi na videu objavljenom na stranici 192.rs, čitave ulice su pod vodom, a automobili se teško kreću. Nevreme, srećom, nije pratio grad, pa bi se moglo zaključiti i da kratkotrajni olujni vetar nije naneo materijalnu štetu.

Meteorolozi su ovo nevreme najavili još pre nekoliko dana. RHMZ je izdao upozorenje na pljuskove i grmljavinu koji se sredinom dana očekuju na severu Vojvodine, a od poslepodneva i u ostalim krajevima, lokalno će biti praćeni gradom i jakim ili olujnim vetrom.

Veća količina padavina - 20 do 40 mm, lokalno i više, prognozira se u toku večeri, pre svega u zapadnoj Srbije, a zatim i u regionu Šumadije, Pomoravlja i oblasti oko Zapadne Morave, sa tendencijom premeštanja padavinske zone u prvom delu noći dalje na istok i jugoistok, naveo je RHMZ.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()