Oboreni svi rekordi: U Australiji palo pola metra snega

Hladni talas koji se kreće preko Južne Australije ka Viktoriji, Novom Južnom Velsu i Kvinslendu doneo je sneg, mećavu i rekordno niske temperature

20.07.2024. 15:28
  • Podeli:
australija sneg profimedia-669bbb5240067.webp Foto: Profimedia

 Više od 50 centimetara snega palo je u popularnim skijalištima na jugoistoku Australije.

U mestu Fols Krik na severoistoku Viktorije u protekla 24 sata palo je 45 centimetara snega, a za sedam poslednjih dana više od 70 centimera.

Menadžer skijališta "Mt Buller i Mt Stirling", Dejvid Klark, izjavio je da sneg neprestano pada od petka uveče, prenosi Gardijan.

Na planini Hotam do jutros je pao 31 centimetar snega, a na severu, u skijalištu Tredbo, tokom noći je palo 27 centimetara snega.

Meteorolozi predviđaju da bi u narednih deset dana moglo da padne još 50 centimetara snega

Hladni talas koji se kreće preko Južne Australije ka Viktoriji, Novom Južnom Velsu i Kvinslendu doneo je sneg, mećavu i rekordno niske temperature.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()