Vreme pretežno sunčano uz umeren mraz

Najniža temperatura od -8 do -1 stepen, a najviša od 1 stepen na istoku do 8 stepeni u centralnoj Srbiji

20.12.2022. 09:09
  • Podeli:
Hladno vreme_oblaci_sunce_Foto Pixabay-63a1713caa749.webp Foto: Pixabay

U Srbiji ujutru slab i umeren mraz, a na zapadu i jugu Srbije magla, koja će se po pojedinim kotlinama i dolinama reka zadržavati duže tokom dana, dok će u ostalim krajevima biti pretežno sunčano, na severu Vojvodine malo do umereno oblačno, a u Timočkoj Krajini pre podne oblačno i tmurno.

Najniža temperatura biće od -8 do -1 stepen, a najviša od 1 stepen na istoku Srbije i u mestima sa dužim zadržavanjem magle, do 8 stepeni u centralnoj Srbiji.

Vetar slab i umeren, u košavskom području jak jugoistočni, na jugu Banata sa udarima olujne jačine, posle podne i uveče u slabljenju.

I u Beogradu danas ujutro slab mraz. U toku dana pretežno sunčano. Vetar umeren i jak jugoistočni (košava), posle podne i uveče u slabljenju. Najniža temperatura od -3 do -1, a najviša oko 6 stepeni.

U narednih sedam dana u većem delu malo do umereno oblačno sa sunčanim periodima, suvo i stabilno vreme uz lokalnu pojavu jutarnje magle, koja se po pojedinim kotlinama može zadržavati duže tokom dana.

U petak i za vikend na severu i zapadu Srbije ponegde slaba kratkotrajna kiša. Temperatura u manjem porastu.

Oprez u vožnji zbog mraza i magle

Vremenske prilike su bez padavina, ali će teži uslovi za vožnju biti prisutni u prvom delu dana zbog mraza i niskih temperatura i magle, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS).

U popodnevnim časovima u košavskom području moguć vetar, u Južnom Banatu i olujne jačine, zato AMSS savetuje dodatno smanjenje brzine na ovim putevima kao i na prevojima,  mostovima, nadvožnjacima i kod tunela.

Putevi Srbije navode da je jutros zbog pojave magle vidljivost smanjena na 150 metara na auto-putu E-75, od tunela Manajle do petlje Vladičin Han.

Preko Crnog Vrha i Čestobrodice magla smanjuje vidljivost do 100 metara, a na teritoriji Bačke na 100 do 400 metara.

Postoji mogućnost pojave magle na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima preko reka.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()