Slatkiš iz bakine knjige recepata
Ako se prisetimo detinjstva, odmah pomislimo na mekane buhtle koje su pravile naše bake. Zbog toga je pravo vreme da napravite domaće sa orasima.
- 300 ml. mleka
- 15 gr svežeg kvasca
- 1 jaje + 1 žumance
- 1 kašičica šećera
- 30 ml malsinovog ulja
- korica oprano limuna
- 550-600 gr brašna
- soli
- 150 gr mlevenih oraha
- 100 gr šećera
Izmrviti kvasac, dodati kvasac i šećer, pa kad nadođe sipati u vanglicu dodati jaje i žumance, ulje, koricu limuna, ostatak mleka i dodavati brašno so da testo bude malo mekše.
Ostaviti da poraste na sobnoj temperaturi. Naraslo testo obraditi malo rukom razvući oklagijom u pravougaonik i iseći na kvadrate.
U orahe staviti šećer i malo vrućeg mleka. Izjednačiti. U svaki kvadrat staviti punu kašičicu oraha, Spojiti prstima sa donje strane i ređati u podmazan pleh.
Pokriti da naraste, pa peći na 190 stepeni 40 minuta. Pokriti da se ohlade.
Ceo postupak pripreme pogledajte u nastavku.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.