Buhtle sa orasima: Poslastica koju svi vole

Slatkiš iz bakine knjige recepata

06.05.2023. 09:21
  • Podeli:
Buhtle 1-6453838d8b18f.webp Foto: Youtube Printscreen / Jelajelena Petrovic

Ako se prisetimo detinjstva, odmah pomislimo na mekane buhtle koje su pravile naše bake. Zbog toga je pravo vreme da napravite domaće sa orasima.

Potrebno je:

- 300 ml. mleka

- 15 gr svežeg kvasca

- 1 jaje + 1 žumance

- 1 kašičica šećera

- 30 ml malsinovog ulja

- korica oprano limuna

- 550-600 gr brašna

- soli

Nadev:

- 150 gr mlevenih oraha

- 100 gr šećera

Priprema:

Izmrviti kvasac, dodati kvasac i šećer, pa kad nadođe sipati u vanglicu dodati jaje i žumance, ulje, koricu limuna, ostatak mleka i dodavati brašno so da testo bude malo mekše. 

Ostaviti da poraste na sobnoj temperaturi. Naraslo testo obraditi malo rukom razvući oklagijom u pravougaonik i iseći na kvadrate.

U orahe staviti šećer i malo vrućeg mleka. Izjednačiti. U svaki kvadrat staviti punu kašičicu oraha, Spojiti prstima sa donje strane i ređati u podmazan pleh. 

Pokriti da naraste, pa peći na 190 stepeni 40 minuta. Pokriti da se ohlade. 

Ceo postupak pripreme pogledajte u nastavku.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()