Hrskave kore i sočan kupus za savršen doručak: Posne pogačice po bakinom receptu

Recept je proveren, a ukus savršen

06.12.2024. 09:50
  • Podeli:
pogačice, pecivo, bakina kuhinja 2-6752b6c1710a9.webp Foto: Bakina kuhinja

Iz bakine kuhinje vam donosimo izdašan doručak, pogačice sa sočnim kupusom, koje možete peći u rerni ili fritezi.

Potrebno je:

  • 1/2 grlavice kiselog kupusa prženog
  • gotove kore
  • ulje
  • kisela voda

Priprema:

Kiseli kupus iseći na rezance, staviti u šerpu, dodati ulja i pržiti na tihoj vatri oko dvadeset minuta uz postepeno mešanje.

Dve gotove kore poprskati uljem i vodom, najbolje pumpicom saviti na dva dela pa na početak staviti punu kašiku kupusa.

Savijati u trougao kao što je prikazano u videu i ređati u pleh friteze ili pleh manji za rernu.

Premazati uljem i peći u fritezi na 190 stepeni C 15 minuta pa okrenuti i peći na 190 stepeni C 10 minuta. U rerni peći na 200 stepeni C 30 minuta.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()