Krem rolat - gotov za 20 minuta: Ukus koji se ne zaboravlja

Recept je proveren, a ukus savršen

18.11.2024. 17:43
  • Podeli:
krem rolat bakina kuhinja 1-673b5d293fde5.webp Foto: Bakina kuhinja

Iz bakine kuhinje vam donosimo recept za krem rolat.

Potrebno je:

  • 30 komada keksa sa maslacom
  • 100 ml mleka sa čokoladom
  • 300 gr krem sira
  • 200 ml slatke pavlake
  • 1 vanilin šećer
  • 100 gr šećera u prahu
  • ekstrat ruma
  • šumsko voće
  • 100 gr mlevenih oraha
  • 50 gr mlevene plazme

Priprema:

Keks umočiti u mleko čokoladno vruće i poređati na foliju koja je na poslužavniku pet-šest, možete i veće imate dovoljno fila. Ostaviti da keks upije pa spremiti fil.

Umutiti krem sir sa šećerom i vanilin šečerom. Umutiti slatku pavlaku, pa u nju ubaciti umućen krem sir.

Dodati orahe i mlevenu plazmu, rum i sve izjednačiti.

Na sredinu keksa poređati malo šumskog voća pa pokriti kremom. Saviti jednu i drugu stranu zajedno sa folijom i dobro ušuškati. Rukama oblikovati. 

Ostaviti da se stegne u zamrzivaču oko dva sata. Seći i uživati u božanstvenom ukusu.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()