Po bakinom receptu je najukusnija
Iz bakine kuhinje vam donosimo najbolji tradicionalni recept za nezaboravnu poslasticu - marcipan štangle sa orasima.
U šerpu staviti šećer, dodati vodu pa kad provri dodati seckan margarin. Orahe i keks samleti, pa dodati u šeru. Dodati i nekoliko kapi ruma.
Sve dobro izmešati i razliti u pleh koji ste obložili pek papirom i izravnati. Ostaviti na hladnom oko dva sata.
U dublju šerpu staviti šećer u prahu, dodavati vodu i mešati, dodati i sok limuna i ulje. Razliti preko ohlađenog kolača i izravnati.
Ostaviti negde na promaji jedan dan da se glazura osuši i stegne. Seći na štangle i sladiti se.
Napomena: Poslastica je zaista vrhunska, jedino što se uvek mora napraviti dan ranije.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.