Marcipan štangle sa orasima: Tradicionalni recept za poslasticu koja se ne zaboravlja

Po bakinom receptu je najukusnija

11.12.2024. 09:19
  • Podeli:
marcipan štangle sa orasima bakina kuhinja-67594420cae56.webp Foto: Bakina kuhinja

Iz bakine kuhinje vam donosimo najbolji tradicionalni recept za nezaboravnu poslasticu - marcipan štangle sa orasima.

Potrebno je:

  • 100 ml vode
  • 350 gr šećera
  • 150 gr oraha
  • 150 gr keksa
  • 130 gr posnog margarina
  • malo ekstrata ruma

Fondan:

  • 250 prah šećera
  • 4 kašike vruće vode
  • 1 kašika ulja
  • 1 kašičica soka limuna

Priprema:

U šerpu staviti šećer, dodati vodu pa kad provri dodati seckan margarin. Orahe i keks samleti, pa dodati u šeru. Dodati i nekoliko kapi ruma.

Sve dobro izmešati i razliti u pleh koji ste obložili pek papirom i izravnati. Ostaviti na hladnom oko dva sata.

U dublju šerpu staviti šećer u prahu, dodavati vodu i mešati, dodati i sok limuna i ulje. Razliti preko ohlađenog kolača i izravnati. 
Ostaviti negde na promaji jedan dan da se glazura osuši i stegne. Seći na štangle i sladiti se.

Napomena: Poslastica je zaista vrhunska, jedino što se uvek mora napraviti dan ranije.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()