Recept je proveren, a ukus savršen
Ako volite čokoladu, ovu poslasticu ćete obožavati.
Za kore:
Za fil:
Za ukrašavanje:
Rernu zagrejte na 150 stepeni. Umutite 5 belanaca sa 5 kašika šećera, pa dodajte 5 kašika mlevenog lešnika, 5 kašika mlevenog keksa i pola kašičice praška za pecivo. U pleh obložen pek papirom izlijte smesu. Pecite koru oko 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 150 stepeni. Ispecite još 2 kore. U zasebnoj posudi umutite žumanca sa šećerom, pa umešajte pudinge od vanile, gustin i malo mleka.
Ostatak mleka zakuvajte pa umešajte smesu od žumanaca. Kuvajte pa kad se prohladi dodajte umućen maslac i margarin. Podelite fil na 2 dela, pa u jedan dodajte rendanu crnu čokoladu i umućen šlag. Filujte tortu sledećim redosledom: kora-tamni fil-svetli fil-kora-svetli fil-kora-tamni fil-svetli fil. Šlag umutite sa 3 dcl gazirane vode. Dekorišite tortu sa šlagom.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.