Posna sarma omiljeno je jelo na slavama
Posna sarma omiljeno je jelo na slavama za vreme posta i mnogo je recepata koje ste dosad sigurno probali, ali ovaj kad jednom probate više nikad nećete praviti na drugačiji način.
Potrebno je:
Priprema:
Iseckati luk i šargarepu i propržiti na ulju da omrekne. Dodati suvog začina ajvar, ml biber i pola belog luka seckanog.
Ubaciti mlevenu i tucanu papriku i sve izjednačiti. Pirinač, ječam i seme suncokreta dobro oprati pa spojiti sa prženim lukom. Listove kupusa odvojiti, skinuti korenčiće i uvijati sarmu.
Ređati u šerpu. U centar šerpe staviti sredinu kupusa. Dodati još malo paprike i ulja lovorov list i po želji suvu papriku.
Naliti vodom i na veoma tihoj vatri kuvati oko dva sata. Kad uvri voda i sarma se skuva ne zapržava se.
Servitati prohlađenu.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.