Odličan i lak recept za sve gurmane - pečeni sir sa slaninicom

Pokreće sva čula

21.10.2023. 09:13
  • Podeli:
sir bakina kuhinja-6533791c3c049.webp Foto: Bakina kuhinja

Odličan i lak recept za sve gurmane i one koji vole da meze uz piće - pečeni sir sa slaninicom. 

Zakuska predivnog ukusa, u ovome se mora zaista uživati i osetiti kako se pokreću sva čula.

Sastojci:

Za začinsko ulje:

  • 100 ml maslinovog ulja
  • 1 kašičica ljute tucane paprike
  • 1 kašičica slatke paprike
  • 1 kašičica soja sosa
  • 3 čena izdrobljenog belog luka
  • seckani ruzmarin
  • seckani bosiljak
  • 1 kašičicu origana
  • malo seckanog peršuna
  • so

Potrebno je i:

  • 300 g tvrdog sira
  • 50 g suve slanine
  • malo paradajza
  • mala tikvica
  • 1 manji luk

Priprema:

Tepsiju malo podmazati. Tikvicu iseći na deblje krugove. Posoliti i ostaviti 30 minuta, pa ocediti tečnost. 

Na dno tepsije poređati tikvice i krugove luka. Staviti i malo paradajza. Sve premazati začinskim uljem i staviti u zagrejanu rernu na 200 stepeni oko 15-20 minuta. 

Iseći na kocke sir, a na svaku kocku staviti listić suve slanine, pa izvaditi iz rerne luk i tikvice i poređati sir. 

Još jednom sve premazati uljem i vratiti ponovo u rernu na još 20 minuta. Izvaditi i služiti uz prepečen hleb.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()