koliko vam je ponestalo ideja za ručak, ovaj recept će biti pravo osveženje
Sezona tikvica je u jeku, pa je lako spremiti ukusan i lagan ručak na bazi ovog povrća.
Recepata za jela od tikvica je mnogo, a mi vam predlažemo da isprobate zapečeni krompir sa tikvicama i paradajzom.
Ukoliko ste gurman, jelo možete da obogatite seckanom slaninicom - biće još ukusnije.
Oljuštite krompir, pa ga isecite na kockice i skuvajte. Procedite ga, pospite solju, biberom i suvim začinom i ostavite da odstoji desetak minuta.
Oljuštite tikvice, isecite ih po dužini, posolite i ostavite da malo odstoje, pa ih ocedite od vode i ređajte u posudu koju ste prethodno premazali uljem i posuli grizom.
Pripremljene tikvice podelite na dva dela – jedan deo stavite na dno posude, a drugi deo ostavite za pokrivanje ove musake od povrća.
Na sloj tikvica sipajte začinjeni krompir, kao i seckanu slaninicu ako ste odlučili da napravite gurmanski ručak, odozgo opet stavite tikvice, pa sve prelijte umućenim jajima sa pavlakom.
Operite paradajz, isecite ga na kolutove, pa ga poređajte preko tikvica i stavite u rernu da se peče oko 45 minuta na 200 stepeni.
Izvadite posudu iz rerne, posopite rendanim kačkavaljem, pa vratite u isključenu rernu da se kačkavalj rastopi.
Služite toplo sa sezonskom salatom.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.