Posna krempita se topi u ustima: Nimalo ne zaostaje za klasičnom

Poslastica za sve prilike

26.01.2024. 11:54
  • Podeli:
Krempita 3-64257df6e9e36.webp Foto: Youtube Printscreen / Lecker mit Sophie Mayer

Fenomenalna krempita koju možete da pravite u dane posta.

Potrebno je:

Za koru: 

  • 500 g posnog keksa

 

Za fil:

  • 1.5 l biljnog mleka
  • 5 kesice pudinga od vanile
  • 6 kašika šećera
  • 2 kesice vanil šećera
  • 500 ml biljne slatke pavlake
Foto: Pixabay

Priprema:

Naređajte keks na dno tepsije. Skuvajte puding od vanile prema uputstvu sa kesice u 1,5 l biljnog mleka. Dodajte šećer i vaniline šećere, pa gotov puding ostavite da se prohladi. Povremeno promešajte. Mikserom umutite biljnu slatku pavlaku, 4 kašike ostavite sa strane, pa je dodajte u mlak puding. Premažite pripremljen fil preko keksa pa preko fila dodajte drugi sloj keksa. Na kraju, premažite keks ostatkom slatke pavlake. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()