Recept je star više od sto godina
Iz bakine kuhinje vam donosimo recept za posnu pitu kakvu do sada niste probali.
U šerpu sipati griz, pa dodati šećer, vanilin šećer i staviti na šporet na tihu vatru, mešati da se sećer istopi i griz malo postane kremkast. Pred kraj dodati oko 100 ml vode, ako treba i malo više, pa pržiti još malo da griz nabubri.
Prohladiti pa staviti u blender i malo izblendati da se grudvice izjednače i razbiju. Tri kore stavljati jednu na drugu prskati uljem i kiselom vodom.
Na zadnju staviti punu šaku griza, pa rasporediti više ka dnu. Punu kašiku pekmeza sa malom kašičicom pobacati svuda po kori. Saviti ivice pa uviti rolat i staviti u podmazan pleh.
Zaseći malo premazati uljem i peći da porumeni na 200 stepeni C oko 40-45 minuta. Pečenu posuti prah šećerom. Najbolja posna pita, obožavaćete je.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.