Sočna torta od jabuka po receptu naših baka: Kao izmišljena za prazničnu trpezu

Oduševiće sve ukućane

28.12.2024. 09:10
  • Podeli:
torta od jabuka, bakina kuhinja 2-676fa9b8a7b6e.webp Foto: Bakina kuhinja

Spremite se za eksploziju ukusa! Ovaj kolač od jabuka je toliko ukusan da ćete ga praviti iznova i iznova. Jednostavan za pripremu, a rezultat je fenomenalan. Probajte i uverite se sami.

Potrebno je za pola mere:

  • 300 gr rendanih jabuka
  • 50 gr seckanih oraha
  • 1 lonče od 100 gr 
  • ml. keks (može plazma)
  • malo cimeta

Još je potrebno:

  • 2 jaja
  • 100 gr šećera
  • 2 kašike griza
  • 1 kašika brašna
  • 100 ml jogurta
  • 30 ml ulja
  • 1/2 praška za pecivo
  • 50 gr suvog grožđa

Priprema:

Okrugli pleh 22 cm obložiti pek papirom i na dno posuti seckanim orasima.

Umutiti jaja sa šećerom. Dodati suvo grožđe, 1 kašiku brašna sa praškom za pecivo, 1 lonče griza od 100 grama. Dodati ulje, jogurt, suvo grožđe i sve izjednačiti.

Na dno tepsije sipati šaku seckani oraha. Jabude izrendati, pa dodati cimet, mleveni keks i šećer po želji.

Dobro izmešati, pa dobro pritisnuti na dno tepsije. Odozgo sipati testo poravnati i peći 30-40 minuta na 200 stepeni C.

Prohlađen kolač okrenuti na veći tanjir i preliti čokoladom. Potpuno ohlađen seći.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()