Niko kao Nikola: Jokić postavio novi rekord plej-ofa NBA lige

Denver u četvrtfinalu NBA lige vodi 2:0 u seriji protiv Lejkersa

26.04.2024. 08:03
  • Podeli:
jokic-662b4372dc51c.webp Foto: AP Photo/Ashley Landis

Košarkaš Denver nagetsa Nikola Jokić jedini je igrač u istoriji NBA lige koji je u plej-of utakmicama u proseku postizao više od 25 poena, i imao 10 ili više skokova i sedam ili više asistencija.

Jokić je odigrao 70 mečeva za Denver u plej-ofu prethodnih godina što je dovoljno da se uzme reprezentativni uzorak koji je pokazao da nijedan igrač pre njega nije u doigravanjima za titulu nije uspeo ono što je njemu pošlo za rukom.

Jokić u plej-of mečevima beleži u proseku 27,5 poena, 12,2 skoka i 7,3 asistencije.

Centar Denvera je prošle sezone osvojio titulu prvaka NBA lige i proglašen je za najkorsnijeg igrača finalne serije, a dva puta je bio MVP osnovnog dela lige.

Jokić je nedavno nominovan za prestižnu nagradu MVP koja se dodeljuje najkorisnijem igraču najjače košarkaške lige.

Denver u četvrtfinalu NBA lige vodi 2:0 u seriji protiv Lejkersa.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()