Vlada Srbije utvrdila kako će biti trošeno 3,17 milijardi za upravljanje vodama

Najveći pojedinačni iznos od 700,4 miliona dinara je za nastavak izgradnje brane sa akumulacijom Arilje-profil Svračkovo

19.03.2023. 16:48
  • Podeli:
vlada srbije profimedia-1666008369925.webp Foto: Profimedia

Vlada Srbije utvrdila je godišnji program upravljanja vodama za čiju realizaciju je predviđeno 3,17 milijardi dinara, a iznos od 700 miliona usmeren je za nastavak radova na akumulaciji kod Arilja.

U Uredbi objavljenoj u Službenom glasniku navodi se da je 1,93 milijarde dinara opedeljeno za uređenje vodotokova i zaštitu od štetnog dejstva voda, dok je za uređenje i korišćenje voda opredeljeno 1,08 milijardi.

Najveći pojedinačni iznos od 700,4 miliona dinara je za nastavak izgradnje brane sa akumulacijom Arilje-profil Svračkovo.

Završetak ovog objekta očekuje se 2025. godine a do tada planirana su još dva ulaganja od po 700 miliona dinara u 2024. i 2025. godini.

Prema preseku datom u Programu navodi se da je zaključno sa 2022. godinom realizovano 53,8 posto fizički i finansijski ovog projekta koji država finansira od 2010. godine.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()