Crvena zvezda rutinski savladala IMT: Prvenac Šljivića i sigurnost Rodića dovoljni za ceo plen

U narednom kolu Zvezda gostuje Radniku u Surdulici, dok IMT dočekuje Napredak iz Kruševca

03.04.2024. 20:58
  • Podeli:
fk crvena zvezda, fk imt, 3 april 2024 - foto Bane T. Stojanovic ATAImages-660da4a7625de.webp Foto: Bane T. Stojanovic/ATAImages

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su IMT rezultatom 2:0 u utakmici 28. kola Superlige Srbije. Zvezda je tako zadržala četiri boda prednosti u odnosu na Partizan i na prvom mestu je sa 71 bodom. IMT je ostao na 12 mestu sa 28 bodova.

Crveno-beli su rano poveli golom mladog Jovana Šljivića već u 4. minutu. To je bio njegov prvenac u dresu Zvezdu. Zvezda je nastavila da napada, ali ni gosti nisu došli da se brane, pretili su iz kontranapada.

Najbolju priliku propustio je Kraso u 25. minutu, koji je šutirao pravo u Kneževića iz čiste situacije. Na odmor se otišlo sa minimalnom prednošću crveno-belih.

U nastavku, slično kao i u prvom poluvremenu, Zvezda odmah postiže gol. Rodić koristi nesporazum u odbrani gostiju i duplira prednost domaćina. Već u sledećem napadu fanatstična prilika za IMT i nestvarna odbrana Glazera.

Milan Rodić, foto: Bane T. Stojanovic/ATAImages

U 63. minut dosuđen je penal za Zvezdu jer je Krstić zahvatio loptu rukom u padu, ali je nakon VAR intervencije i gledanja snimka on opravdano poništen. Do kraja utakmice Zvezda je uglavnom napadala, ali promene rezultata nije bilo.

U narednom kolu Zvezda gostuje Radniku u Surdulici, dok IMT dočekuje Napredak iz Kruševca.

Pre ovog duela, fudbaleri niškog Radničkog pobedili su na gostovanju ekipu subotičkog Spartaka sa 2:1 (1:0) u meču 28. kola Superlige Srbije. Niški klub je sada na 12. poziciji na tabeli sa 28 bodova, dok je ekipa Spartaka na 10. mestu sa 31 bodom.

Golove za pobednički tim danas su postigli Dele u 17. minutu i Stefan Cvetković u 84. minutu. Jedini gol za domaći tim bio je autogol Mbori Jamkama u 67. minutu.

U narednom kolu prvenstva Srbije Radnički gostuje ekipi Radnika u Surdulici, dok fudbaleri Spartaka putuju za Kragujevac na meč sa Radničkim.

Standings provided by Sofascore
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()