Da li bi Dejan Stanković odgovarao Interu, ako Inzagi dobije otkaz?

Renomirani fudbalski list Tutosport smatra da sigurno bi, ali navija za Simonea

09.09.2022. 09:55
  • Podeli:
Dejan Stanković.jpg Foto: Profimedia

Bivši šef stručnog štaba FK Crvena zvezda Dejan Stanković jedan je od kandidata da preuzme Inter ako trener milanskog kluba Simone Inzagi dobije otkaz, prenosi "Tutosport".

Inter je u prvih pet kola Serije A ostvario tri pobede i zabeležio dva poraza, a nero-azuri se trenutno nalaze na osmom mestu na tabeli sa devet bodova. Milanski klub je startovao porazom u Ligi šampiona od ekipe Bajerna (0:2).

Italijanski mediji navode da su čelnici Intera održali hitan sastanak sa Inzagijem, koji je dobio ultimatum. Milanski klub mora da pobedi u naredne tri utakmice protiv Lacija, Udinezea i Viktorije Plzenj. Inter će u Seriji A igrati sa Laciom i Udinezeom, a nero-azurima je neophodno da osvoje šest bodova da bi mogli da ostanu u šampionskoj trci. Takođe, Inter mora da pobedi Viktoriju u Ligi šampiona kako bi zadržao šanse da izbori osminu finala ovog klupskog takmičenja.

"Ako ne uspe da se plasira u osminu finala Lige šampiona, Inter mora da obezbedi plasman u Ligu Evropu, koje je finansijski isplativo takmičenje. Takođe, osvajanje Lige Evrope donosi plasman u Ligu šampiona", navodi italijanski list.

"Tutosport" ističe da su čelnici Intera ponovili Inzagiju da ima podršku da ostvari dobre rezultate u narednom periodu.

"Inter do sada nije razmišljao o drugim trenerima, pošto na tržištu nema dobre ponude. Maurisio Poketino je preskup, dok se Roberto de Zerbi ne bi uklopio u milanski klub. Interu bi u slučaju da Inzagi dobije otkaz savršeno odgovarao Dejan Stanković, koji je nedavno napustio klupu Crvene zvezde. On bi se sigurno odazvao pozivu svog bivšeg kluba. Međutim, svi u Interu se nadaju da je Inzagi sadašnjost i budućnost kluba", zaključuje "Tutosport".

Stanković je za Inter igrao od 2004. do 2013. godine. On je za milanski klub postigao 42 gola na 326 mečeva, a sa milanskim klubom je osvojio 15 trofeja.

Stanković je u decembru 2019. godine preuzeo Crvenu zvezdu, a odlučio je da podnese ostavku pre nekoliko nedelja, pošto nije uspeo crveno-bele da uvede u Ligu šampiona. Sa Zvezdom je osvojio tri uzastopne titule u Superligi Srbije, kao i dva Kupa Srbije.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()