Ni u Humskoj ništa novo: TSC nokautirao Partizan usred Beograda

Biće drame u borbi za LŠ

28.04.2024. 21:41
  • Podeli:
Žarko Lazetić-651f24277e677.webp Foto: AP Photo/Darko Vojinović/Tanjug

Fudbaleri TSC-a savladali su Partizan rezultatom 2:1 (1:1) u meču 32. kola Superlige Srbije.

To je drugi put u sezoni da je tim iz Bačke Topole slavio u Humskoj, posle 0:4, koliko je bilo jesenas.

Partizan i TSC će se do kraja sezone boriti za drugo mesto i plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona.

Trenutno crno-beli imaju 70 bodova, dok im je večerašnji rival sada prišao na četiri boda zaostatka.

U Humskoj smo u prvih pola sata videli pravu "uspavanku". Toliku, da su se već čuli zvižduci sa polupraznih tribina u Humskoj.

Međutim, baš tada se meč "otvorio". Učinili su to gosti iz Bačke Palanke, koji su u 29. minutu, pravo niotkuda, došli do prednosti.

Kao da su igrači TSC-a "uspavali" rivala, a onda izveli vrlo lepu akciju po desnoj strani. Miloš Pantović je probio i poslužio Aleksandra Ćirkovića, a on je loptu zakucao u mrežu Aleksandra Jovanovića.

"Hladan tuš" za crno-bele brzo je "ugrejao" Bibars Natho, kapiten domaćeg tima na ovom susretu.

Dobio je idealnu poziciju za slobodan udarac sa oko 16 i po metara i poslao ga u same rašlje gola rivala. Prelep udarac i gol izraelskog veziste.

Potom je TSC imao veliku priliku već u sledećem napadu, ali je Ćirković bio za centimetar "kratak" na dodavanje Pantovića.

Početkom drugog poluvremena je Partizan tražio penal, ali se ni sudija Minaković, ni VAR soba nisu oglasili.

Goh je glavom hteo da vrati loptu na peterac, ali je pogodio u ruku Nemanju Petrovića, bivšeg igrača Partizana. Nije dosuđeno ništa, ali je Petrović zbog toga bio na udaru domaće publike do kraja meča.

Kako je vreme odmicalo, Partizan se sve više povlačio, a TSC jurio pobedu po koju je i došao.

Pantović je imao veliku šansu u 61. minutu, ali je iz izgledne situacije pogodio prečku.

A onda, u 76. minutu su gosti iz Bačke Topole ponovo poveli, iz još jedne lepe akcije po strani.

Ovog puta išla je po levoj, odakle je Ifet Đakovac centrirao leve strane, a Saša Jovanović nadvisio sve defanzivce Partizana i glavom zakucao loptu u mrežu

Partizan nije mnogo pritiskao u finišu, ali je u 84. minutu uspeo da zatrese mrežu. Učinio je to Denil Kastiljo, ali je odmah bila sumnjiva situacija.

VAR je skoro četiri minuta proveravao njegovu poziciju i na kraju procenio da je ipak bio u ofsajdu.

TSC je preživeo, a onda u nadoknadi od sedam minuta i odoleo Partizanu, te ga drugi put uzastopno savladao na njegovom stadionu u Humskoj.

Tim Žarka Lazetića je upravo prošle sezone preko Partizana stigao do kvalifikacija za elitno takmičenje, a kasnije grupne faze Lige Evrope.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()