Nova drama na EURO: Nemačka policija pokrenula istragu zbog tuče obezbeđenja i navijača

UEFA JE svesna incidenta

03.07.2024. 14:14
  • Podeli:
navijaci srbije profimedia-667b3af24c656.webp Foto: Profimedia

Nemačka policija u Frankfurtu pokrenula je danas istragu povodom snimka na kome se vidi da pripadnici obezbeđenja udaraju jednog navijača pesnicama i nogama tokom meča između Portugalije i Slovenije u osmini finala Evropskog prvenstva, prenosi danas AP.

Evropska fudbalska unija (UEFA) je danas saopštila da je "svesna incidenta koji se dogodio između redara i navijača na utakmici Portugalije i Slovenije i osuđuje svako nasilničko ponašanje".

"Incident je sada predmet policijske istrage. UEFA neće dalje komentarisati incident dok se istraga ne završi", saopšteno je iz UEFA.

Portugalija je pre dva dana u Frankfurtu u osmini finala EP posle boljeg izvođenja penala pobedila Sloveniju ukupnim rezultatom 3:0.

Portugalski mediji su juče objavili snimak, koji navodno prikazuje pripadnike obezbeđenja koji zadržavaju dve osobe u betonskom tunelu koji vodi ka terenu.

"Dok je jedna osoba okrenuta licem ka zemlji, grupa ljudi u prslucima sa oznakom 'Stjuard' okružuje drugu osobu uza zid i čini se da je jedan od njih udario osobu tri puta u glavu. Ta osoba je kasnije prikazana kako leži na zemlji, dok je drugi pripadnici obezbeđenja udaraju pesnicama i nogama", naveo je AP.

"Svesni smo toga i već istražujemo", navodi se na zvaničnom nalogu policije u Frankfurtu na društvenoj mreži Iks (X).

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()