Novi podbačaj Liverpula u borbi za titulu: Remi sa Vest Hemom u Londonu

Košmarnom raspletu sezone po fudbalere Liverpula ne nazire se kraj

27.04.2024. 16:01
  • Podeli:
liverpul vest hem-662d053b85c10.webp Foto: Jonathan Brady/PA via AP

Fudbaleri Liverpula i Vest Hema remizirali su 2:2 u meču 35. kola engleske Premijer lige.

Košmarnom raspletu sezone po fudbalere Liverpula ne nazire se kraj. Pre samo 20 dana tim sa "Enfilda" je bio lider na tabeli Premijer lige, a onda je u narednih pet utakmica, od mogućih 15, osvojio samo pet bodova i gotovo izvesno prokockao šansu da Jirgena Klopa isprati osvojenom titulom šampiona Engleske.

Nakon remija u Londonu, Liverpul je treći na tabeli sa 75 bodova, uz sve veći zaostatak za Arsenalom i Mančester sitijem.

Vest Hem je poveo u 43. minutu, kada je Mohamed Kudus centrirao sa levog boka, a Džarod Boven glavom loptu sproveo u mrežu, 16. put ove sezone u engleskom prvenstvu.

Morali su gosti pred početak drugog poluvremena da istrče na teren sa potpuno drugačijim pristupom i novom energijom i uspeli su da naplate sve učestalije napade i poravnaju rezultat već u 49. minutu.

Endi Robertson je prihvatio loptu u kaznenom prostoru i spretno iskoristio malo prostora i vremena da je levom nogom šutne kroz gužvu pred golmanom Areolom i prevari ga.

Liverpul je došao do nove prednosti u 65. minutu autogolom Alfonsa Areole. Šut Kodija Gakpa posle kornera se odbio o Areolu i završio u mreži.

Domaćini se nisu predali, već su došli do izjednačenja u 77. minutu preko Antonija koji je glavom zatresao mrežu.

Sledeći rival Liverpula je Totenhem na "Enfildu", dok Vest Hem gostuje kod Čelsija.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()