Oglasio se i Tadić: Moje izjave nisu uticale loše na ekipu

Kapiten obrazložio šta se sve dešavalo na Evropskom prvenstvu

27.06.2024. 12:10
  • Podeli:
dusan tadic reuters-667c569eb4b25.webp Foto: Reuters

Bio je ovo savršen trenutak za oproštaj od sjajne reprezentativne karijere Dušana Tadića u dresu Srbije. Međutim,  još jedan veliki nesupeh na velikom takmičenju izazvao je buru i haos u srpskom fudbalu.

Kapiten reprezentacije Srbije nakon remija sa Danskom dugo se zadržao u razgovoru sa novinarima, pokušavajući da obrazloži šta se sve dešavalo sa njim i selektorom pre svega na kontinentalnom šampionatu.

Izjava "Ja sam najbolji i najspremniji, treba da budem 90 minuta na terenu" po završetku utakmice sa Engleskom, zbog koje se kasnije izvinio selektoru i saigračima, je mnoge ostavila u šoku.

"Nisam hteo nikog da uvredim i povredim. Želeo sam samo da pokažem samopouzdanje i malo razdrmam ekipu. Da sam selektor voleo bih da igrač kaže nešto slično poput mene. Mi smo, na kraju krajeva, napravili karijere zato što smo mislili za sebe da smo najbolji mogući. Ako je problem što sam to rekao nešto javno... Stvarno mislim da to nije ništa loše. Ostavio sam nešto iza sebe, uz pomoć saigrača. Timski sam igrač, hoću da učinim sve za ekipu. Možda se nekome ne sviđa to što sam rekao, možda je zvučalo grubo i arogantno, što mi nije bila namera. Ko god me poznaje zna da uvek težim da budem ispravan i kažem šta mislim. Ne mislim da su moje izjave loše uticale na ekipu. Sve sam rekao iz srca", kazao je kapiten, a posle i dodao:

REUTERS

"Zaslužio sam bolji tretman, ali nisam ja bitan kao ličnost, već ono što pružam timu. Imamo primer Hrvatske, Modrić je tri godine stariji od mene, a u svakoj utakmici bio je od početka na terenu. Poštovao sam, ipak, odluku selektora, tu sam da igram koliko mi se kaže".

Izdvojio je kapiten Srbije ono što je dobro uradio na Evropskom prvenstvu.

"Protiv Engleske sam za 30 minuta namestio šansu Luki Joviću. Kreirao sam četiri prilike u duelu sa Slovenijom, ali posle one izjave šta god da sam uradio bilo bi malo. Pokušao sam i da promenim situaciju na terenu i u duelu sa Danskom".

Iznenadilo je celokupnu srpsku javnost što je u odlučujućem meču za plasman na Evropsko prvenstvo Tadić ponovo bio rezerva:

"Ne znam šta da kažem. Ako budem iskren ispašće da sam ubio čoveka. Najbolje da ništa ne pričam, jer niko ne razume šta sam hteo da kažem. Kod nas se neke stvari okrenu, izvrnu, ne treba biti iskren".

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()