Priča za Ginisovu knjigu: Izašao iz zatvora u Argentini, pa mesec dana kasnije igrao Ligu šampiona za Dinamo

Mislili smo da je najbolje da ode iz Argentine, rekao je tada menadžer igrača

12.02.2024. 23:59
  • Podeli:
Pablo Migliore-65c9f814b09b2.webp Foto: Profimedia

Argentinac Pablo Migliore (42) stigao je tokom leta 2013. godine u Dinamo da bude prvi golman zagrebačkog kluba. Međutim, iako je bio lik koji se brzo zavoli, nije se na "Maksimiru" dugo zadržao.

El Loko, kako je nadimak ovom buntovnom fudbaleru, ima vrlo zanimljivu životnu priču...

Dok je branio u domovini za San Lorenzo, 2013. godine priveden je posle utakmice sa Nevels Old Boys-ima pod optužbom da je učestvovao u delu Maksimiliana Macara, drugog čoveka Ultrasa Boke Juniorsa, koji je bio optužen za ubistvo.

Migliore je u zatvoru proveo 40 dana, a odmah posle toga je stigao u Dinamo i odigrao kvalifikacije za Ligu šampiona. Pre toga je za njegovu slobodu plaćena kaucija, a transfer u Dinamo je dogovarao dok je sedeo u zatvoru.

"Ovo mora da uđe u Ginisovu knjigu. Izašao sam iz zatvora "Ezeiza", a četiri nedelje kasnije, već sam igrao Ligu šampiona. Sportski direktor Dinama kontaktirao me je dok sam bio u zatvoru", rekao je jednom prilikom Migliore.

Argentinac se nije dugo zadržao u plavom dresu, iako je osvojio Superkup u derbiju protiv Hajduka posle neizvesnih penala. Tatražio je raskid ugovora jer je shvatio da mu Zagreb ne prija i ne može da se privikne na stil života. 

"Otac mi je rekao da zbog svoje budućnosti ostanem ovde i da mislim na decu. Ali, ovde u glavi nisam imao 100 posto mira. Želim da budem blizu porodice i svog oca. Moje srce kaže jedno, a glava drugo. Ne mogu ovako da nastavim dalje", bila je poruka El Loko.

Migliore se vratio u Argentinu i nikada je više nije napustio u profesionalnom smislu. I karijeru je 2017. završio tamo. 

"Pablo nije želeo u Hrvatsku. Postalo je dosta teško nakon što su stigli njegova supruga i deca, a nedostajao mu je otac koji je slabog zdravlja. Mislili smo da je najbolje da ode iz Argentine, ali ne oseća se dobro i želi da se vrati", otkrio je tada menadžer igrača. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()